Liczby w kuchni

Najważniejsze obszary w kuchni to gotowanie, zmywanie i przechowywanie. Optymalna wysokość blatu roboczego to 90 centymetrów. Do czynności wymagających większego obciążenia (np. wyrabianie ciasta) blat roboczy może zostać obniżony nawet do wysokość 75 centymetrów. Dla przygotowywania posiłków najważniejszym miejscem jest przestrzeń pomiędzy zlewozmywakiem a kuchenką – najbardziej wygodna szerokość blatu roboczego to 80 centymetrów. Zmywając naczynia potrzebujesz miejsca zarówno na brudne, jak i na czyste naczynia. Tu polecana przestrzeń wynosi od 40 do 60 centymentrów. Z kolei do odkładania gorących naczyń potrzebna minimum 30-40 centymentrów po obu stronach kuchenki.

Kilka słów o mnie...

Nazywam się Agnieszka Kamińska. Pierwszym ukończonym przeze mnie kierunkiem studiów było dziennikarstwo. W 2013 roku otrzymałam tytuł doktora nauk społecznych w zakresie nauki o polityce. Szczególne miejsce
w moim życiu zajmuje sztuka i architektura….

 

SPRAWDŹ NASZE MOŻLIWOŚCI:

Projektowanie wnętrz mieszkań

Projekty budowlane

Projekty budynków usługowych

 

NASZE PROJEKTY W MEDIACH

O naszym projekcie napisano na serwisie
naszemiasto.pl

 

WYBRANE REALIZACJE: